28 Ağustos 2015 Cuma

Gezginlerin Mutlaka Okuması, Gitmesi, Görmesi Gereken 3 Rota!


Aşağıda mutlaka gidilmesi gereken en önemli üç yeri sizinle paylaşmak istedim. Vizesiz, ucuz ya da keşfedilmesi zorunlu bu yerleri görmeden olmaz!

Tüm dünyanın takip ettiği yaşam tarzıyla, dinamik ve genç sosyal hayatıyla ve hemen herkese öncülük eden kültürüyle Amerika, en çok merak edilen yerlerin başında geliyor. Pasifik ve Atlantik okyanuslarının arasında kalan geniş coğrafyası ve zengin kültürel farklılıklarıyla özgürlüğün simgesi olarak gösterilen Amerika, New York'tan Florida'ya kadar çok farklı ve özel bir rota imkanı sunuyor.

Kimimiz için Amerika'yı gezmek, burada alışveriş yapmak, konaklamak pahalı gelebilir ancak ucuz Amerika turları istiyorsanız belirli dönemleri takip etmeniz gerekiyor. Örneğin, yılsonunda Amerika'nın en popüler caddelerinde çok büyük sezon sonu indirimleri oluyor. Ya da uçak biletinizi çok önceden ayırtarak da yolculuk masrafınızı en aza indirebilirsiniz. Yeter ki siz gitmek isteyin.

Avrupa'yı vizesiz gezmek gibisi yok!

Biliyorum ki, vize derdi hepimiz için ayrı bir hengame. Bir taraftan evrakları topla, diğer taraftan randevu al, ücretini öde, aman gerekli her şeyi yap derken günlerimizi, paralarımızı harcıyoruz. Ancak, vizesiz yerler de yok değil mi? Elbette var. Özellikle vizesiz Avrupa turları en çok tercih edilen destinasyonlar arasında.

Avrupa'da özgürce, vize olmadan sadece pasaportunuzla da dolaşabilirsiniz. Bu bölgede vizesiz gezebileceğiniz yerlerden en güzelleri ise, Makedonya, Karadağ, Rusya, Ukrayna, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Sırbistan ve Belarus oluyor. Mutlaka gidin, gezin derim.

Her yeri ayrı ayrı güzel bir ülke: Fransa

Fransa deyince her ne kadar aklımıza sadece Paris gelse de, Paris'ten daha güzel yerleri olduğunu iddia edebilirim. Lyon'dan, Aix En Provence'ye, Bordeaux'tan Marsilya'ya kadar, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra, mimarisiyle de akıllara kazınacak birçok güzelliği barındırıyor bu ülke. Gidip görmemiş olanlar için özellikle tavsiye edebileceğim rota ise Güney Fransa turları olacak.

Son yıllarda çok popüler olan Güney Fransa'nın en güzel şehirlerinden Nice, Monte Carlo, Marsilya ve Aix En Provence, size doğa ile iç içe olacağınız, Akdeniz kıyılarını yeniden keşfe çıkacağınız sıcacık bir tur imkanı sunuyor. Fransa'nın sıcak yüzünü mutlaka görün derim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder