11 Aralık 2014 Perşembe

BİR KIŞ MASALI : AVRUPA'DA NOEL PAZARLARI

Kış mevsimini çok sevmememe rağmen Aralık ayında Avrupa bir başka güzel oluyor. Noel pazarları turistler için adeta bir cazibe merkezi haline bürünüyor. Şayet kışın Avrupa'ya tatile gitmeyi planlıyorsanız bence bunu mutlaka Aralık ayına denk getirin. Aralık ayı boyunca Avrupa'da çoğu şehirde noel pazarları kuruluyor. Gece sıcak şarabınızı yudumlayarak ışıl ışıl ışıldayan noel pazarlarını gezerek alışveriş yapmak, bir şeyler yiyip içmek gerçekten de çok keyifli. Noel pazarları tıklım tıklım oluyor ve insan hoşça vakit geçirebiliyor. Bir de karlar altında noel pazarına denk gelirseniz değmeyin keyfinize. Kendinizi hikaye kitaplarındaki masallarda yer alan figüran gibi hissediyorsunuz.

Avrupa'da kurulan noel pazarlarının en büyüğü ve keyiflisi Strasbourg'ta oluyormuş. Aralık ayında Strasbourg'a gitme imkanım olmadı umarım ona da bir gün gidebilirim.

Noel pazarları konusunda bence Almanya aşmış konumda. Her şehrin noel pazarı ayrı güzel oluyor. Ama Trier gibi tarihi bir şehirdeyseniz o zaman daha da güzel oluyor.

Aşağıda şimdiye kadar gitmiş olduğum noel pazarlarından noel süslemelerinden kesitler sunacağım. Umarım hoşunuza gider :) Noel pazarlarının geceleri oldukça ihtişamlı olduğunu belirtmeden geçmeyeyim :)

Paris- Champs Elysees:



Trier:






Köln:








Brüksel:







Lüksemburg:






Essen:




Frankfurt: 













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder