11 Nisan 2014 Cuma

TÜRKİYE'NİN İLHAM DOLU 50 SEYAHAT BLOGU - AZ BÜTÇEYLE SEYAHAT

Geziko tarafından Türkiye'nin ilham dolu 50 seyahat blogu arasında gösterildim ve gerçekten de çok sevindim. Yazılarıma Ekim 2013'te ailemize ikiz bebeklerimizin teşrifi sebebiyle biraz ara vermek durumunda kalmıştım. Ama bundan sonra tam gaz yazılarıma devam etme niyetindeyim. 

Geziko'nun haberine aşağıda belirtmiş olduğum linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.geziko.com/blog/turkiyenin-ilham-dolu-50-seyahat-blogu/

Türkiye’de gezmek kolay değil. Şartlar, tembellik, erteleme, önceliklerin değişmesi derken gezmeye/keşfetmeye her zaman üvey evlat gibi davranıyoruz. Bu sebeple kozasından çıkan, gezmelere doyamayan, bu tutkuyu canlı tutan, en önemlisi başkalarına ilham veren insanları Geziko bir blog haberinde ağırlamak istemiş. Her biri birbirinden değerli bu blogları da alfabetik sırayla bizler için dizmiş.

Benim blogum hakkında da "Gökçe, sürekli şehirler hakkında önerilerini soran arkadaşlarına tavsiyeler vermek için açmış bu gezi blogunu. İyi ki de yapmış. Yapmamız gereken her şeyi birebir yazılarında açıklaması, gerçekten bir arkadaşınızla sohbet ederken aldığınız cevaplar hissini veriyor. Gökçe bir çay daha içelim de bize biraz daha Boston’u anlat."

Geziko'ya bu güzel yorumları için teşekkür ediyorum. 

Size bu arada Geziko'nun yapmış olduğu bir araştırmadan söz etmek istiyorum.



Geziko 1000 Türk seyahatsever arasında bir araştırma yapmış ve Türklerin seyahatlerinde kullandıkları tasarruf yöntemlerini bizler için öğrenmiş. Çıkan sonuçlar hem ilginç, hem de epey faydalı bilgiler içeriyor. 

İlginç verilerden bazıları ankete katılanların %81'inin ekstra para verme pahasına da olsa internetten vazgeçememesi, %64'ünün nakit para kullanması, %35'inin 20-50$ arasında günlük bütçe belirlemesi oldu. 100$ ve üzerinde harcama yapanlar ise sadece %3 oranındaymış.

Ben kendimDen örnek vermem gerekirse ekstra para verme pahasına otellerde internetten vazgeçemeyenlerdenim. Hatta gittiğim cafe-restaurantlarda da wifi olanlara öncelik tanıyorum :)


Peki Türkler az bütçeyle nasıl çok geziyor ???

 

Galiba bende yurtdışı tatillerimde internetim olmadan asla diyenlerdenim. Bir de yurtdışında kıyafet alışverişi yerine o şehri keşfetmeye yönelik para harcayanlardanım. 

 Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?? Az bütçeyle güzel bir tatil geçirebilmek için neler yapıyorsunuz??

15 yorum:

  1. Uçak biletlerimi NHTONLINE'dan alıyorum, oldukça uygun fiyatlı biletler almış oluyorum.
    Konaklamamı Couchsurfing'den ayarlıyorum, ücretsiz konaklıyorum.
    Yani tam öğrenci işi; az para, çok gezi! :)
    Deniz Tandoğan.

    YanıtlaSil
  2. Aslında bunun güzel yollarından biri de bankaların mil puanlarını kampanyaları takip ederek toparlayabilmek. Böylece Amerika gibi uzak noktalara uçak biletinizi bedavaya getirerek gidebilirsiniz :) Ben seyahat ile ilgili şu siteyi de önerebilirim. www.harikalardiyari.com

    YanıtlaSil
  3. Aslında çok lüks gibi görünen tatil sektörlerinde bile küçük bir araştırmayla çok uygun seçenekler bulmak mümkün. Tekne turları düzenleyen bir blog ( http://teknezamani.com/ ) yazarı olarak buna tanık olanlardan biriyim ..

    YanıtlaSil
  4. uzungöl hakkında bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  5. Bende biletlerimi biletistasyonu.net'ten alıyorum. uçak ve otobüs biletlerini uyguna alıyorum hizmet süper (önerilir)

    YanıtlaSil
  6. güzel çalışma, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir yazı, peki neler yapmalı yanımıza neler almalı ve nelere dikkat etmeliyiz hakkında bir paylaşım yapıyım dedim.

    Çok ihtiyaç oluyor bu bilgiler. Evden uzak olunca panik oluyor insan.

    http://simditatilzamani.blogspot.com.tr/2015/12/seyahati-oncesi-dikkat-edilmesi.html

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş, çok sevindik :)

    YanıtlaSil
  10. cok güzel seyahat blogları paylaşılmış bunlar yurtiçi ve yurtdışı seyahatları için degerlendirilecek bloglar

    YanıtlaSil
  11. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Rize GünüBirlik Turlar'da en uygun ve ucuz tur fiyat garantisiyle 0538 700 53 83 numaralı telefondan bize ulaşarak yerinizi ayırtabilirsiniz. rize günübirlik turlar Rize merkez çıkışlı turlarda 2018 yılında da en iddalı firma olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Türkiye'nin en hızlı tur sitesinin en cazip Günübirlik Turlar ve Kültür Turları seçenekleri en avantajlı ve en çeşitli fiyat seçenekleriyle sizleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  14. soluksuz okudum emeğinize sağlık..


    https://www.numankocak.com/

    YanıtlaSil